Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 20-May-2020

  • Vizualizari: 1166

Dacia Sentry. Cum arată mașina la care românii pot doar să viseze? GALERIE FOTO

Vă aduceți aminte, cu siguranță, de Dacia 1300, mașina venită pe lume în 1969. Inspirat de Renault 12, modelul avea o siluetă colțuroasă și o cabină rudimentară. E momentul să uitați tot ce știți despre el. Pentru că acum primim Dacia Sentry cu dotări din viitor.

 

Ultima Dacia 1300 a ieșit pe porțile uzinei Automobile Dacia de la Mioveni în 1984. 1310 i-a luat locul, model rămas în producție până în 2004. Acum designerul Ticarat Alexandru-Călin propune un model din viitor: Dacia Sentry “Dark Edition”.

Mașina arată de parcă ar fi fost abandonată pe Terra de un OZN. “Obiectivul meu a fost să readuc în atenție și să creez un succesor pentru această legendă uitată”, explică Alexandru în proiectul său, detaliat pe Behance. Fotografiile din portofoliul tânărului artist au fost preluate de Autoevolution.

Alexandru dezvăluie că mașina realizată digital este un sedan cu cinci locuri și propulsie electrică. Modelul futurist a primit o parte frontală agresivă. Grila este – așa cum este firesc pentru o mașină electrică – una închisă, flancată de faruri extrem de înguste. Blocurile optice integrează și prize de aer. Capota seamănă cu ceea ce știm de la muscle car-urile americane. Este masivă și prezintă nervuri proeminente.

Din profil, se poate observa un acoperiș cu o linie descendentă, care îi asigură o allură de coupe cu patru uși, o specie inventată de Mercedes-Benz odată cu lansarea lui CLS în anul 2004.

În partea posterioară, și-au găsit locul blocuri optice cu tehnologie LED, unite de o bandă luminoasă care străbate capacul portbagajului. O dotare uimitoare pentru o Dacia sunt camerele video care preiau rolul oglinzilor retrovizoare clasice, așa cum am văzut la modelele electrice Audi e-tron și la Honda e.

5.040 de milimetri măsoară Dacia Sentry în lungime și 1.907 milimetri în lățime, având o înălțime de 1.506 milimetri. Ampatamentul de 2.851 milimetri este similar cu cel al limuzinelor de clasă mare. Sunt dimensiuni care ar poziționa Dacia 1300 din viitor între BMW Seria 5 și BMW Seria 7 sau între Mercedes-Benz Clasa E și Mercedes-Benz Clasa S.

Dacia Sentry, sora lui Spring?

Până la această oră, singurul model electric plănuit de Dacia este cel care va avea la bază conceptul Dacia Spring, dezvăluit în această primăvară. Este vorba despre un mini-crossover care va juca rolul celui mai accesibil model cu emisii zero de pe piața europeană.

Prețul său de pornire nu va depăși 20.000 de euro. Cu bonusul oferit de Programul Rabla Plus, românii vor putea achiziționa prima Dacia electrică de serie din istoria brand-ului cu aproximativ 10.000 de euro. Cu siguranță, este imposibil ca Dacia Sentry, cu dotări din viitor, să fie atât de ieftină.

First slide
  • Tags:
  • Dacia Sentry

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame