Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Silvia

  • Publicat: 23-May-2020

  • Vizualizari: 779

Proiect de lege pentru asigurările RCA: daunele ar putea fi plătite direct păgubitului, care va repara mașina la orice service

Daunele acordate de companiile de asigurări pentru polițele RCA ar putea fi plătite direct persoanei păgubite, care va putea apoi să își repare mașina la orice service, potrivit unui proiect de lege.

Parlamentul României ar putea vota în 26 mai o nouă lege pentru asigurările RCA, inițiată recent pentru a respecta noile norme propuse de Uniunea Europeană cu privire la modul de calcul al primelor de asigurare.

 

Legea a fost deja adoptată tacit de Senat, iar la Camera Deputaților a fost depus recent un amendament care aduce o noutate majore în privința modului în care sunt plătite daunele.

Amendamentul presupune redefinirea conceptului de despăgubire și eliminarea conceptului de reparație din legea RCA. Astfel, compania de asigurări va plăti daunele direct către persoana păgubită, care va putea ulterior să-și repara mașina la orice service dorește.

În prezent, companiile de asigurări plătesc daunele către service-uri, iar această practică a generat numeroase scandaluri în ultima perioadă, în contextul în care companiile de asigurări au acuzat service-urile că solicită prețuri foarte mari pentru reparațiile efectuate pe baza polițelor RCA.

De altfel, propunerea de modificare a modului în care sunt acordate daunele a venit chiar din partea companiilor de asigurări.

Asociațiile de consumatori se opun acestei schimbări sub pretextul că despăgubirile acordate de companiile de asigurări vor fi mai mici decât cele acordate în prezent service-urilor și că unele persoane ar putea încasa daunele fără să-și mai repare mașinile.

Dacă amendamentul va fi acceptat de comisiile de specialitate, acesta va fi inclus în legea completă care va fi votată în Camera Deputaților cel mai probabil în 26 mai.

First slide
  • Tags:
  • rca
  • asigurari
  • proiect de lege

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: