Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 25-May-2020

  • Vizualizari: 2718

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Dacia Concept din 2013?

A făcut furori când a apărut online, în 2013. Presa internațională a scris despre designul extravagant al unei viitoare super Dacia, iar pe www.promotor.ro a strâns un milion de afișări. Dar ce s-a întâmplat, de fapt, cu Dacia Concept de acum șapte ani?

Dacia Sentry, pe care v-am prezentat-o zilele trecute, readuce în prim plan Dacia Concept 2014, realizată în 2013. Era creația tânărului Alexandru Bogdan Mariș și părea condamnată la succes. Dacia Concept, desenată de tânărul designer român în urmă cu șapte ani, a rămas, din păcate, doar la stadiul de proiect. Fără să știe că mașina nu avea să fie produsă niciodată, mulți dintre cei care au văzut-o în randările digitale au vrut să o comande.

Modelul integra elementele clasice ale vechii Dacia 1300 într-un concept inovator, cu accente retro. Silueta minimalistă preia formele consacrate de o specie relativ nouă, coupe-urile în patru uși, o idee confirmată și de geamurile fără rame.

Partea frontală este doar o abordare modernă a celei pe care o știm de la Dacia anilor ’70. Capota alungită și lată amintește de muscle car-urile americane. Profilul prezintă linii desenate hotărât și elegant. Nu există un montant central, iar ampatamentul pare să fie uriaș. Partea posterioară este străbătută de o bară cromată, care unește cele două stopuri, care, ca și farurile, prezintă tehnologie LED.

Și cabina prezintă un design simplu, inspirat de Dacia 1300. Mașina nu are o consolă centrală clasică, dar prezintă o tabletă care poate prelua funcțiile butoanelor fizice.

Cât de mare ar fi Dacia Concept?

Alexandru Mariș estimează că, dacă mașina desenată de el ar fi construită, aceasta ar avea proporțiile de clasă mare. 5,1 metri în lungime, 2 metri în lățime sunt cifrele propuse de tânărul designer român pentru sedanul cu patru locuri.

Acesta nu a ales și o motorizare pentru super-Dacia imaginată de el, dar spunea, în urmă cu șapte ani, că un motor V8 i s-ar potrivi excelent.

First slide
  • Tags:
  • dacia,model,nou

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: