Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Dumitru Mihail

  • Publicat: 04-Dec-2019

  • Vizualizari: 840

Anvelope noi sau second-hand? Avantaje si dezavantaje

Anvelopele sunt singurele componente ale masinii care intra in contact direct cu soseaua, de aceea calitatea acestora trebuie sa primeze atunci cand luam in considerare inlocuirea vechilor cauciucuri.

Pentru ca joaca un rol important in franare, accelerare si directie, decizia de a cumpara anvelope noi sau second-hand trebuie luata cu multa atentie si dupa o cercetare asidua a pietei. Este adevarat ca un set de cauciucuri noi poate costa destul de mult, insa de multe ori anvelopele second-hand sunt greu de verificat iar calitatea acestora poate fi contestata.

Anvelope noi vs anvelope second- hand

In cazul in care va aflati in situatia de a cumpara cauciucuri noi pentru masina pe care o utilizati, inainte de a intra pe site-uri de specialitate precum www.anvelope-oferte.ro/anvelope-195-65-r15, trebuie sa va ganditi la avantajele si dezavantajele pe care le au cauciucurile second-hand fata de cele noi.

Atunci cand aducem in discutie achizitionarea unor anvelope noi ne referim din start la siguranta pe orice tip de drum si performanta. De asemenea, calitatea este un atu de necontestat, pentru ca, indiferent de situatie, un pneu second-hand nu poate oferi aceeasi experienta pe care o ofera cauciucurile noi.

Pentru ca anvelopele se deterioreaza usor, mai ales cele de iarna, este greu de crezut ca un cauciuc uzat isi poate dovedi performanta. Mai mult, anvelopele noi sunt mai usor de echilibrat si aliniat decat cele second-hand, ceea ce ii ofera soferului o mai mare siguranta atunci cand pleaca la drum lung.

De asemenea, trebuie sa luati in calcul faptul ca anvelopele noi sunt atent verificate de catre producatori, ceea ce ofera o siguranta maxima pentru dvs si pentru familie.

Pretul redus al anvelopelor second-hand reprezinta poate singurul avantaj

Anvelopele second-hand sunt la mare cautare mai ales in momentul in care bugetul nu iti permite achizitionarea unor cauciucuri noi care se pot dovedi costisitoare. Cu toate acestea, pretul redus al anvelopelor second-hand reprezinta poate singurul avantaj in ceea ce priveste acest tip de cauciucuri. Bineinteles, si in cazul in care faceti anumite economii, anvelopele second-hand nu isi dovedesc eficienta decat pe termen scurt, asa ca va trebui sa le schimbati chiar si dupa 2 sezoane.

Mai mult, chiar daca isi pot face treaba la fel de bine precum un set de anvelope noi, fiabilitatea acestora poate varia, iar acest lucru poate avea un efect negativ in ceea ce priveste performanta vehiculului.

Un alt dezavantaj al cauciucurilor second-hand este “mostenirea” defectelor. Putine sunt sansele in care aveti posibilitatea sa discutati cu primul proprietar al anvelopelor, asa ca nu ramane decat sa va bazati pe cuvantul vanzatorului in ceea ce priveste calitatea si uzura din anii trecuti.

Desigur, in cazul in care masina este folosita destul de rar si intr-un spatiu relativ restrans (fie mai aveti o masina, fie este masina de oras), anvelopele second-hand, minutios alese si cu o uzura minima, isi pot face la fel de bine treaba precum cauciucurile noi.

Indiferent de decizia finala, inainte de a alege un tip de anvelope trebuie sa va ganditi ca nu pretul este cel care conteaza, ci siguranta performanta anvelopelor, calitatea acestora si siguranta celor din jur.

First slide
  • Tags:

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame