Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

 • Autor: Darius

 • Publicat: 15-Apr-2020

 • Vizualizari: 950

Confuzie printre polițiști: Un sucevean amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie, deși MAI a transmis că e permis

Un bărbat din Vatra Dornei a fost amendat cu 2000 de lei pentru că s-a deplasat cu mașina personală la o spălătorie auto din municipiul stațiune, asta deși anterior Ministerul Afacerilor Interne a transmis clar și oficial că deplasările la spălătorie sunt permise

 

Deși bărbatul avea declarația pe propria răspundere și a prezentat-o, agentul de la Poliția municipiului Vatra Dornei a rămas ferm pe poziții Asta deși chiar colegul său de patrulă i-a sugerat că există o comunicare a MAI chiar pe tema spălătoriilor auto.

 

Sancțiunea a fost aplicată pe 12 aprilie, în jurul orei 17.00.  

 

Redăm mai jos parte din declarația bărbatului amendat:

 

”Am plecat de la domiciliu cu declarația pe proprie răspundere completată cu destinația Magazin Lidl, fiind cel mai apropiat, și apoi o spălătorie auto Self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de politie și tratat ca un infractor. Le-am prezentat declarația și actul de identitate. Polițistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă și arogantă mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliției, salvării și taximetriștilor și că dorește să mă amendeze. Am încercat să-i explic de precizările oficiale ale MAI, dar agentul în cauză mi-a spus că nu îl interesează ce spune Velea sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI și că dacă în ordonanță nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează și că scopul lui este de a aplica doar ordonanțele militare. Colegul său între timp a căutat pe telefon textul publicat și a încercat să i-l arate, dar acesta a rămas ferm pe poziție. Colegul părea că nu este întru totul de acord cu acțiunile agentului cu pricina, drept urmare s-a retras în mașină”.

 

În procesul verbal scrie negru pe alb următoarele: ”a fost depistat pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, la spălătoria auto..., efectuând activități de cosmetizare a autovehiculului, acestea nefiind prevăzute ca motive de a circula în afara locuinței”. Dorneanului i s-a aplicat o amendă de 2000 de lei, din care poate achita jumătate în 15 zile. 

 

Bărbatul mai acuză și că polițistul a stat la mai puțin de un metru de el, i-a reținut buletinul mai bine de jumătate de oră pentru verificări, fără a-l dezinfecta apoi și i-a înmânat un pix ”ronțăit” pentru a semna procesul verbal.

 

Polițiștii spun că se ajunge la astfel de situații pentru că prevederile care vin de la MAI se schimbă foarte des, iar agenții care sunt mai tot timpul pe străzi nu sunt mereu la curent cu ele. Așa s-ar fi întâmplat și în acest caz, deși polițistul ar fi trebuit poate să se intereseze un pic, mai ales că a fost avertizat de noile prevederi.

 

În Ordonanțele Militare în vigoare nu se precizează într-adevăr că se poate merge la spălătoria auto, însă pe de altă parte MAI a comunicat oficial că se poate.

 

 

Sursa: monitorulsv.ro

 

First slide
 • Tags:
 • politist
 • ordonata militara
 • MAI
 • deplasare permisa
 • spalat masina spalatorie
 • suceava
 • vatra dornei

Mai multe articole similare


 • www.instagram.com/user
 • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: