Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

 • Autor: Silvia

 • Publicat: 04-Jun-2020

 • Vizualizari: 321

Industriile: hoteliera, de transport auto si de evenimente, primele ajutate sa iasa la liman din criza determinata de COVID-19

Cu peste 2 miliarde de euro primite prin fonduri europene, statul roman prin Ministerul Economiei si Ministerul Dezvoltarii va da granturi firmelor a caror activitate a fost cel mai mult afectata de COVID-19.

Prin Ministerul Economiei se vor folosi 1 miliard de euro.

 Din acestia,  350 de milioane de euro se vor folosi pentru granturi de capital. Firmele vor primi pana in 200 de mii de euro. Este vorba de companii din industriile: hoteliera, Horeca, de transport auto, de evenimente.

„Mai vorbim de 550 de milioane de euro, granturi tot până în 200.000 de euro pentru investiții, aici putând accesa inclusiv cele 3 industrii pe care le-am menționat, plus industria construcțiilor, de exemplu industria energetică pentru programe de inovare. Vor fi granturi de investiții pentru IMM-uri.” a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu la DIGi 24.

100 de mii de euro pentru firmele mici

Firmele mici, cu un singur asociat si fara angajati vor primi 2000 de euro pentru a se pune pe picioare.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu doreste ca in iulie sa se faca evaluarea firmelor prin stabilirea unui punctaj, iar selectia sa se faca pe calculator nu prin evaluator. A doua varianta ar presupune mai mult timp de evaluare si astfel o intarziere in acordarea ajutorului atat de necesar firmelor care si-au sistat activitatea din cauza restrictiilor impuse pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus.

Si la nivel local se iau masuri pentru sprijinirea afacerilor.

Comandamentul Local pentru Situatii de Urgenta si Consiliul Local Iasi au luat decizii in favoarea unor anumite categorii de agenti economici afectate grav de restrictii.

“Odata cu deschiderea teraselor de la 1 iunie, pentru a pastra distantarea sociala sa  li se permita sa-si puna mesele mai distantate intre ele chiar daca ies din amplasamnetul pe care il au inchiriat in momentul de fata fara a depasi numarul maxim de mese pe care il aveau inaintea inceperii pandemiei.”  A declarat Mihai Chirica, primar Iasi.

Pentru agentii de publicitate se extinde perioada de suspendare a obligativitatii de plata pana la sfarsitul starii de alerta iar apoi o perioada de gratie de 3 luni si o esalonare a platilor pe urmatoarele 6 luni.

Masurile de sprijin vor veni in continuare in functie de deciziile luate la nivel national.

 

First slide
 • Tags:
 • economie
 • granturi
 • imm-uri
 • afaceri
 • pandemie
 • coronavirus

Mai multe articole similare


 • www.instagram.com/user
 • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: