Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 13-Jan-2021

  • Vizualizari: 87

General Motor va intra pe piaţa vehiculelor comerciale electrice folosite la curierat; Acţiunile GM au atins cel mai ridicat nivel din 2010

 Acţiunile General Motors au crescut marţi la cel mai ridicat nivel atins de la oferta publică iniţială efectuată după ieşirea din faliment, în 2020, în urma anunţului că va intra pe piaţa vehiculelor comerciale electrice folosite la servicii de curierat, transmite Reuters.

După ce directorul general Mary Barra a prezentat planurile pentru primele vehicule comerciale electrice BrightDrop, care vor începe să fie livrate către FedEx mai târziu în acest an, acţiunile GM au urcat până la 48,95 dolari pe unitate, capitalizarea bursieră a grupului atingând 68 de miliarde de dolari.

Afacerile GM cu vehicule BrightDrop destinate livrărilor vor plasa GM în concurenţă directă cu rivala Ford Motor, precum şi cu startupuri precum Rivian, Arrival şi Canoo, care dezvoltă vehicule comerciale electrice pentru clienţi între care se află Amazon şi Hyundai Motor.

GM estimează că piaţa americană a livrărilor de colete şi mîncare va urca la peste 850 de miliarde de dolari până în 2025, susţinută parţial de pandemia de Covid-19. Acesta este unul dintre sectoarele în care liderul vânzărilor de vehicule electrice Tesla nu a intrat încă.

Barra a spus că BrightDrop va oferi clienţilor din sectorul livrărilor şi logisticii, cum ar fi FedEx, o gamă de produse şi servicii care valorifică expertiza producătorului auto în electrificare şi gestionarea flotei.

BrightDrop EV600 va utiliza o versiune a sistemului de baterii Ultium al GM, care va alimenta multe dintre viitoarele vehicule electrice ale companiei, inclusiv pickup-ul Hummer EV şi crossover-ul Cadillac Lyriq.

First slide
  • Tags:
  • Ac?iunile General Motors
  • au crescut
  • vehiculelor comerciale electrice ,servicii de curierat

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame