Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 14-Mar-2021

  • Vizualizari: 944

Netflix verifică utilizatorii care folosesc acelaşi cont

O nouă măsură pe care Netflix o numeşte deocamdată de securitate ar putea descuraja partajarea conturilor între mai mulţi utilizatori care nu locuiesc sub acelaşi acoperiş.

În ultimele zile, utilizatorii Netflix care împart acelaşi cont au fost puşi să-şi verifice identitatea, trebuind să introducă un cod trimis de serviciul american pe telefonul persoanei pe numele căreia a fost creat contul.

Netflix spune că este vorba de o măsura de securitate, menită să împiedice persoanele neautorizate să acceseze un cont care nu este al lor. Explicaţia ţine, însă, doar până la un punct: dacă ar fi vrut să crească securitatea, Netflix ar fi putut să implementeze autentificarea 2FA pentru toate conturile.

Măsura pare, mai degrabă, un prim pas în direcţia descurajării partajării conturilor. Nu este o piedică adevărată în acest sens, deoarece posesorul telefonului pe care sunt trimise codurile de verificare la poate trimite celor cărora le sunt cerute de Netflix.

Este, însă, un indiciu puternic al faptului că Netflix este dispus să ia măsuri în acest sens. Partajarea conturilor a ajutat Netflix să-şi crească puternic popularitatea dincolo de numărul oficial al abonaţilor, însă, după un punct, compania americană va dori să monetizeze această popularitate şi va deveni mult mai restrictivă în această privinţă, sperând că cei care nu mai pot partaja acelaşi cont vor plăti pentru propriul cont.

Este o situaţie similară, într-o mare măsură, cu piratarea. Piratarea a ajutat la popularizarea Windows şi a fost tolerată de Microsoft până când a început să o combată, pentru a-i face să plătească pe cei care se obişnuiseră să folosească gratuit sistemul de operare.

Netflix, pe de altă parte, trebuie să facă acest lucru cu tact, pentru că, spre deosebire de Microsoft, operează într-o piaţă cu o concurenţă puternică, ce abia aşteaptă să primească eventualii utilizatorii nemulţumiţi. Pentru un utilizator nemulţumit, calea de la un abonament Netflix de 12 euro la un abonament Prime Video de 12 lei poate fi foarte scurtă.

First slide
  • Tags:
  • nou? m?sur?
  • Netflix
  • securitate
  • partajarea conturilor

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: