Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

 • Autor: Silvia

 • Publicat: 26-May-2020

 • Vizualizari: 236

IRO și Spiridon în anchetă epidemiologică după ce un brancardier și o asistentă au fost confirmați cu COVID-19

      În cazul Institutului Regional de Oncologie a fost depistat pozitiv un brancardier.  Acesta  a lucrat marea parte a timpului în curte fiind responsabil cu documentele de internare ale pacienților care se prezentau la corturile de triaj epidemiologic și spitalizare. Imediat au au fost testați contacții direcți ai acestuia iar rezultatele sunt îmbucurătoare. "Ieri dimineața am primit confirmarea de la Spitalul de Boli Infecțioase că o familie, dintre care soția este infirmieră la Boli Infecțioase, soțul este brancardier la noi și  fetița lor sunt depistați  pozitiv și internați. El era brancardier în cadrul Serviciului Ambulator și săptămâna trecută a fost la serviciu. Am făcut curățenie ieri și azi noapte în ambulatoriu și cabinet și bineînțeles ancheta epidemiologică.  Am testat ieri contacții pe care i-am considerat direcți săptămâna trecută și sunt negativi și continuăm testarea pe ambulator și  persoanele care lucrează la cele trei corturi din curte cei pe care  îi considerăm contacți în perioada în care  poate fi pozitivat acest virus. " a declarat Mirela Grosu, manager IRO.

Un caz de infectare a personalului medical cu noul coronavirus  a fost depistat și la Spitalul Sfantul Spiridon. Este vorba de o asistentă medical de pe Clinica de Oftalmologie. "Caz izolat, a fost testate pozitiv, este internată de sambata la Spitalul de Boli Infecțioase. S-a făcut anchetă epidemiologică, s-au testat persoanele contacți direcți, nu a existat niciun alt pacient sau cadru medical pozitiv și se continua activitatea normal în clinică pe principiile epidemiologce deja cunoscute. Nu se prevede nicio măsură de retrângere a activității pe clinică." a declarat conf. univ. dr. Diana Cimpoeșu, purt. cuv. Spitalul Sf. Spiridon.

Pacienții sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru tratament.

 

 

First slide
 • Tags:
 • iro
 • spiridon
 • iasi
 • coronavirus
 • cadre medicale

Mai multe articole similare


 • www.instagram.com/user
 • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: