Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Silvia

  • Publicat: 09-Jun-2020

  • Vizualizari: 93

Un elev de la Liceul Sportiv din Iasi este infectat cu COVID-19. A luat virusul de la bunica lui

Un elev de la Liceul cu Program Sportiv din Iasi a fost depistat cu COVID-19. Copilul a fost doua zile la scoala socializand cu 11 colegi si 2 profesori inainte de a fi diagnosticat.

Directia de Sanatate Publica a deschis ancheta epidemiologica. Copilul ar fi lau virusul de la bunica lui care locuia cu el si parintii lui. Toti au fost confirmati pozitiv.

"Pe data de 6 iunie a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de la un liceu din municipiul Iasi. Testarea a fost efectuata pentru ca a fost contact direct cu un caz confirmat, a fost internat pe data de 7 iunie, asimptomatic si starea lui de sanatate este buna. Ancheta epidemiologica  a stabilit pana in momentul de fata ca au fost respectate toate masurile de protectie impuse pentru astfel de activitati, ma refer orele de pregatire pentru evaluarea nationala, la distanta dintre elevi, la purtarea mastii atat  in pauze cat si in timpul orelor de curs, aerisirea salilor de curs in pauza si dezinfectia mainilor si a suprafetelor din zona respectiva. Mai precizam ca la inceputul acesti saptamani in unitatea de invatamant au fost efectuate operatiuni  de igienizare, masuri care vor fi efectuate si in perioada urmatoare, desigur ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare." a declarat Marius Voicescu, purator de cuvant DSP Iasi.

Conducerea unitatii scolare spune cum s-a aflat de situatia tanarului si ce masuri au fost luate.

"In cursul zilei de vineri dupa amiaza am fost anuntat de diriginta unui elev de clasa a 8 a, elev care a participa la perioada de pregatire din saptamana trecuta ca in urma testului COVID-19 a fost depistat pozitiv. Imediat am luat legatura cu Directia de Sanatate Publica, s-a demarat o ancheta la  nivelul unitatii de invatamant, am trimis masurile respective spre forurile superioare. Istoricul acestei infectii sta in faptul ca bunica elevului a mers la spital sa se interneze, i s-a facut testul respectiv, a iesit pozitiv, locuind in aceeasi incapere cu tatal copilului, cu mama copilului si cu elevul respectiv. Au iesit toti pozitivi." a declarat prof. Ilie Gheorghica, director LSP Iasi

Reprezentatii unitatii de invatamant spun ca primirea elevilor la cursuri a fost facuta respectand masurile stabilite de Ministerul Sanatatii

"Elevul a participat la aceste ore de pregatire in doua zile, in fiecare din aceste zile i s-a luat temperatura la intrare in scoala, a avut 36 cu 3. Parintii au dat declaratie pe propria raspundere ca nu au avut antecedente in perioada anterioara cu acest virus. Am dezinfectat tot spatiul scolar, Cei 11 colegi cu care a intrat in contact in cele 2 zile de pregatire au fost anunatti sa nu mai participe in perioada imediat urmatoare la pregatire la scoala, inclusiv cele doua cadre didactice." a mai spus, prof. Ilie Gheorghica, director LSP Iasi.

Clasele la Liceul cu Program Sportiv nu se intrerup insa cadrele didactice opteaza pentru desfasurarea orelor pentru clasa a 12-a on line.

"DSP Iasi a decis ieri ca elevii de clasa a 12 care nu au intrat in contact cu cei de a 8 pe parcursul cursurilor de saptamana trecuta pot veni in conditii de securitate astazi ca sa isi continue activitatile. Totusi, preventiv, noi am solicitat Directie de Sanatate Publica ca elevii sa--si continue activitatea  de pregatire a Bacalaureatului, de acasa, on line ca sa nu fie expusi niciunui risc si sa-si poata urma probele de evaluare in mod normal. " a declarat Luciana Antoci, purtator de cuvant ISJ Iasi.

Reintoarcerea la ore a elevilor in ani terminali incepe sa puna probleme in contextual pandemiei cu coronavirus, Dupa ce saptamana trecuta un angajat al Scolii Gimnaziale "Titu Maiorescu" a fost infectat cu COVID_19, astazi o alta unitate de invatamant din Iasi se confrunta cu aceeasi problema. USLIP Iasi a solicitat

 

 

First slide
  • Tags:
  • liceul cu program sportiv iasi
  • uslip
  • elev
  • covid

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame