Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

 • Autor: Silvia

 • Publicat: 29-Jun-2020

 • Vizualizari: 18

Acasa dupa 60 de zile de spitalizare

Acasa dupa 60 de zile de spitalizare

Dupa 16 teste pozitive si 60 de zile de spitalizare o pacienta infectata cu covid 19 a fost externata.

A fost externata din spital. O veste imbucuratoare pentru orice persoana bolnava. Pentru aceasta pacienta este mai mult de atat. Femeia a stat 60 de zile in spital si a asteptat 16 teste pentru a afla ca nu mai este infectata cu COVID-19. Afectiunile dec are suferea nu le-a permis medicilor sa o externeze mai devreme sub nicio forma. In prezent la Spital sunt 52 de locuri libere pe sectii si 4 Terapie Intensiva

A avut de rabdat 60 de zile pe un pat  in Spitalul de Boli Infectioase cand s-a internat in urma cu 2 luni. Infectia cu covid a bagat-o la izolare, vizitata de medici in combinezoane, chiar daca simptomele bolii nu i-ar fi pus viata in pericol. COVID-19 nu, dar virusul, impreuna cu problemele de sanatate  puteau crea complicatii. Mai mult decat atat afectiunile au fost cele care au intarziat atat de mult eliminarea virusului din organism.

"In total, au fost 16 teste din pacate. Desi starea de sanatate din punct de vedere al infectiei cu SARS COV2​ nu punea probleme, a durat foarte, foarte mult pana s-a negativat. Fiind vorba de dializa, pacienta nu s-ar fi incadrat in prevederile ultimului ordin ministerial privitor la externalizarea asiptomaticilor si formele usoare ale bolii", a declarat conf. univ. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase.

Dupa externarea mai multor pacienti in Spitalul de Boli Infectioase din Iasi sunt 52 de locuri libere  pe sectii si 4 locuri la Terapie Intensiva.  Activitatea de testare a fost insa intensa.

" In acest week end la Iasi s-au lucrat 500 de teste la universitate si spital. In 3 luni si jumatate au fost 1385 de pacienti internati cu covid 19, dintre care  1067 au fost confirmati. Acestia au avut varste cuprinse intre 4 luni si 95 de ani. 65 dintre ei au decedat. " a mai spus Carmen Dorobat.

Medicii recomanda respectarea masurilor de igiena si distantare sociala.

First slide
 • Tags:
 • infectioase
 • coronavirus
 • spitalizare
 • negativare
 • iasi
 • dorobat

Mai multe articole similare


 • www.instagram.com/user
 • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame