Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Silvia

  • Publicat: 14-Jul-2020

  • Vizualizari: 261

Buget rectificat pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap

Consilierii municipali vor avea astăzi, 14 iulie, începând cu ora 10.00, şedinţă extraordinară pentru a rectifica bugetul local. Astfel, bugetul va fi rectificat prin suplimentarea veniturilor şi cheltuielilor municipalităţii botoşănene cu suma de 966.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, proiectul vizând rectificarea a fost iniţiat în vederea asigurării indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, acoperirii cheltuielilor cu reparaţii curente, asigurării drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, altor cheltuieli de funcţionare în şcoli. Totodată, sunt asigurate fonduri pentru plata stimulentului de risc personalului din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială care a prestat servicii în perioada în care a fost decretată stare de urgenţă, dar şi Poliţiei Locale pentru achiziţionarea unor materiale de protecţie.

Prin votul consilierilor municipali, 445.000 de lei vor fi alocaţi pentru plata indemnizaţiei persoanelor cu handicap, aferentă lunii iulie. „Facem precizarea că în perioada următoare va trebui să identificăm surse de finanţare pentru drepturile persoanelor cu handicap şi asistenţii acestora, întrucât bugetul aprobat pe anul curent este insuficient”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre. Cu alte cuvinte, edilii vor trebui să găsească soluţii deoarece persoanele cu handicap şi asistenţii personali ai acestora trebuie să-şi primească prevăzute de lege şi în lunile următoare.

Printre sumele care fac obiectul rectificării se află 27.000 de lei destinaţi premierii elevilor cu media maximă la examenele naţionale, dar şi a celor cu zece pe linie la încheierea unui ciclu de învăţământ. Astfel, opt elevi cu 10 la Bacalaureat şi 13 elevi cu 10 la Evaluarea Naţională vor fi recompensaţi cu câte o mie de lei. Alţi 12 elevi care au absolvit gimnaziul cu zece vor fi premiaţi cu câte 500 de lei. Niciun absolvent de liceu din municipiul Botoşani nu a avut zece pe linie.

Poliţia Locală va primi 39.000 de lei pentru asigurarea materialelor de protecţie, iar 50.000 de lei vor fi repartizaţi Şcolii 10 pentru acoperirea costurilor reparaţiilor la acoperiş. 10.000 de lei vor fi repartizaţi către Direcţia de Asistenţă Socială pentru plata suplimentului de risc personalului care a prestat servicii în perioada în care a fost decretată starea de urgenţă. Şcoala „Ştefan cel Mare” va primi 2000 de lei, sumă necesară plăţii drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

First slide
  • Tags:
  • botosani
  • primarie

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame