Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Silvia

  • Publicat: 01-Sep-2020

  • Vizualizari: 267

Unitate de primire urgente noua la Spitalul de Copii din Iasi

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” va avea o unitate de urgențe modernă, de 20 de ori mai mare decât cea actuală și dotată la cele mai înalte standarde.

Contractul de finanțare pentru ”Extinderea și dotarea Unității Funcționale Regionale de Urgențe în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” a fost aprobat și semnat. Valoarea totală a investiției, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, este de 12.178.373,73 lei. 

Unitatea de Primire Urgențe va avea o suprafață de 2281,74 mp, față de 100 mp cât este în prezent, și va fi dotată cu 19 echipamente și 41 de unități de mobilier medical. Achiziționarea aparaturii complexe pentru analiză și diagnosticare medicală va conduce la scăderea numărului de pacienți redirecționați către alte unități. Ca noutate, clădirea va dispune și de o platformă helipunct pentru îmbunătățirea accesibilității dar și a legăturii cu alte spitale. 

”Iașul și implicit întreaga regiune a Moldovei vor avea un spital pentru copii care nu va mai semăna cu nimic din ceea ce a fost până acum. Deja, aici, lucrurile au început să se schimbe, un tronson este aproape reabilitat, urmează altele, astfel că semnarea contractului de extindere și modernizare a unității de primire urgențe nu poate să fie decât încă o veste bună pentru toți beneficiarii acestui spital: pacienți și medici deopotrivă. A fost o muncă de echipă, au fost depuse eforturi de toate părțile implicate, pentru ca în final, lucrurile să arate așa cum este normal pentru o unitate medicală de secol XXI și să avem încă un spital despre care să vorbim cu mândrie așa cum se întâmplă în cazul celui de Neurochirurgie, de Boli Infecțioase sau a Maternității Cuza Vodă”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

”La o lună de la primirea avizului conform căruia eram înștiințați că sunt îndeplinite toate criteriile de precontractare, a venit și vestea așteptată de toată lumea: putem porni la drum cu realizarea propriu-zisă a acestui proiect. Le mulțumesc colegilor care s-au implicat în întocmirea documentației necesare obținerii finanțării nerambursabile, având experiență în managementul proiectelor, execuția și supervizarea lucrărilor. Cu toții au pus suflet pentru ca acest spital, care a început deja să aibă o nouă față, să ofere cele mai moderne condiții atât din punctul de vedere al cazării cât și al tratamentelor cu aparatură de ultimă generație. Avem satisfacția lucrului bine făcut și mulțumirea că prin munca noastră, aducem un strop de mai bine în viața celor de lângă noi”, a spus Marieta Afilipoaie, directorul Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ Iași.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” asigură asistență medicală pentru copiii din toate cele opt județe ale Moldovei.

sursa telem

First slide
  • Tags:
  • iasi
  • upu
  • spital copii

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: