Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 20-Feb-2020

  • Vizualizari: 263

Protest la Universitatea Cuza din Iași: Peste 1.000 de studenți au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector

Un banner pe care au fost scrise aproape toate numele celor peste 1.000 de absolvenți care au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afișat, joi dimineață, în fața Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. De asemenea, la registratura universității au fost depuse și peste 30.000 de semnături ale petiției prin care lui Tudorel Toader i se cere să nu mai candideze pentru un nou mandat de rector al instituției de învățământ.

 

"Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!” era scris pe un banner de mari dimensiuni afișat în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași de către organizația civică Reset.

 

Pe afișul negru sunt trecute aproximativ toate numele absolvenților și studenților care au semnat o scrisoare prin care se cere demisia rectorului Tudorel Toader.

 

De asemenea, joi dimineață reprezentanții organizației Reset au depus la registratura Universității "Alexandru Ioan Cuza" cele 1.300 de semnături ale absolvenților și alte peste 30.000 de semnături ale petiției prin care "transmit rectorului aspirant la un nou mandat faptul că nu mai vor încă un mandat de rector pentru Tudorel Toader".

 

"Absolvenți de la Cuza au răspuns campaniei de strângere de semnături, luând atitudine în legătură cu "marile realizări" ale fostului ministru al justiției, care nu este cu nimic diferit de rectorul Toader. Activitatea sa cel puțin controversată din timpul mandatului de ministru al Justiției a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituții de învățământ. Cât timp va fi rector al acestei instituții, numele Universității va fi asociat cu omul care a făcut jocurile unei coaliții politice hotărâte să distrugă fundamentele justiției românești, care a demis în mod discreționar și abuziv șefii marilor Parchete, a creat o secție specială menită să timoreze magistrații și, cel mai grav, a fost creatorul moral și perfid al legii recursului compensatoriu. Cum toate acestea nu erau de ajuns, acum candidează la poziția de rector și dorește un al doilea mandat", afirmă reprezentanții Reset.

 

Daniela Mitrofan, reprezentant Reset, a declarat pentru Mediafax că prin acest demers vor să atragă atenția şi profesorilor din universitate, mai ales că Tudorel Toader se pregăteşte să candideze pentru al doilea mandat de rector. "Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi ceea ce-i cerem prin cele două petiţii este să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a spus Daniela Mitrofan.

First slide
  • Tags:
  • protest
  • UAIC,Universitatea Cuza din Ia?i,Iasi
  • 1000 de studenti

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame