Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Darius

  • Publicat: 27-Mar-2020

  • Vizualizari: 340

Bârlad : Autoritățile nu vor ca Spitalul de Urgență local să fie transformat în unitate de tratare Covid-19

Oficialii bârladeni fac un apel la Direcția de Sănătate Publică pentru ca Spitalul de Urgență "Elena Beldiman" să nu fie transformat în unitate de tratare pentru persoanele infectate cu COVID-19.

 

Totul a pornit după ce, la începutul săptămânii trecute, la nivel local, a venit o informare de la Ministerul Sănătății, prin care se intenționa declararea Spitalul de Urgență bârlădean ca și "unitate suport".


În contrareplică, figuri politice bârlădene, precum și edilul municipiului au motivat acest lucru ca fiind nepotrivit. Ei spun că spitalul are o finanțare precară, secțiile de Boli Infecțioase și ATI nu sunt bine dotate și are spații improprii, în comparație cu Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

 

Tot ei spun că unitatea din Vaslui este mai potrivită pentru a trata pacienții infectați cu COVID-19. Din aceste motive, primarul municipiului Barlad, Dumitru Boroș, a solicitat DSP Vaslui să nu includă spitalul pe lista unităților de suport.

 

 "Avem rugămintea să excludeți varianta de a transforma Spitalul Bârlad în prima unitate medicală din judet care să fie obligată să se ocupe de tratamentul eventualelor cazuri pozitive de infectare cu noul coronavirus", se arată într-o adresă trimisă de primar către DSP Vaslui.

 

Tot de aceeași părere este și deputatul PSD, Adrian Solomon, acesta adăugând că "infrastructura și circuitele sunt slab utilitate, dificil de controlat din punct de vedere epidemiologic. Personalul medical de specialitate este subdimensionat și lipsit de protecție. Vor fi ușor de contaminat. De asemenea, nu pot asigura continuitatea actului medical. În condițiile în care spitalul nu deține echipamente de protecție minimale pentru secțiile chirurgicale, expunerea personalului la invazia COVID-19, este similară unui genocid medical.

 

Spitalul nu deține ventilatoare mecanice pentru cei internați cu COVID-19. De asemenea, spitalul nu deține medicație antivirala pentru acest virus, conform cu protocoalele medicale".


De asemenea, reprezentanții USR Bârlad au afirmat și ei că cel mai potrivit pentru a deveni spital COVID-19 este SJU Vaslui.

 

Aceste informații vin și pe fondul unor zvonuri incă neoficiale, conform cărora un barbat din Barlad, recent venit din Statele Unite ale Americii, prin Marea Britanie, ar fi primul caz confirmat cu coronavirus, din Barlad. Acesta nu ar fi respectat cu strictețe măsurile de carantină de la întoarcerea acasă.

 

Sursa: bzv.ro

First slide
  • Tags:
  • SJU Barlad
  • infectie Covid-19,SJU Vaslui,unitate suport,conditii improprii

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: