Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 24-Jun-2020

  • Vizualizari: 9

Botoşani: 81 de persoane, printre care 34 de copii, evacuate preventiv dintr-un sat în urma creşterii nivelului Prutului la intrarea în ţară

Un număr de 81 de persoane, printre care 34 de copii, din satul Baranca, judeţul Botoşani, au fost evacuate preventiv după creşterea nivelul râului Prut la intrarea în ţară, existând riscul producerii unor inundaţii.

“Ca urmare a creşterii nivelului râului Prut la intrarea în ţară, s-a început, preventiv, acţiunea de evacuare a locuitorilor din satul Baranca, comuna Hudeşti. Este vorba de 47 adulţi şi 34 copii. Persoanele evacuate vor locui fie în casele proprietate, construite după inundaţiile din 2008 într-o zonă fără risc, fie la rude. O singura persoană care era în autoizolare la domiciliu a fost carantinată instituţionalizat”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani. 

 

Marţi, ajutaţi de pompieri militari şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Hudeşti, oamenii şi-au urcat în pod bunurile materiale şi au dus animalele în zone sigure. La acţiunile de evacuare intervin 24 de pompieri militari şi voluntari din Hudeşti.

 

ISU Botoşani a menţionat că, potrivit datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, miercuri dimineaţa la ora 08.00, râul Prut măsura la Oroftiana (intrarea in ţară) 748 de centimetri, cu 98 de centimetri peste cota de pericol, iar tendinţa este de creştere.

 

La ora 9.00, cota de pericol a fost depăşită la Oroftiana cu 102 centimetri.

 

La Rădăuţi Prut, cota de inundaţie era depăşită cu 93 cm, nivelul ajungând la 503 cm. Totodată, la staţia Stanca - aval, cota de pericol era depăşită cu 14 de centimetri, astfel nivelul râului Prut fiind de 398 de centimetri, în staţionare.

 

“Având în vedere informaţiile primite de la autorităţile din Ucraina, potrivit cărora se aşteaptă o nouă undă de viitură pe raul Prut, s-au dispus măsuri suplimentare pentru gestionarea situaţiei. Astfel, pe lângă monitorizarea permanentă din teren, evacuarea stânelor şi a operatorilor economici din lunca Prutului, avertizarea populaţiei prin mesaje RO Alert, au fost dislocate efective de pompieri pe toată lungimea râului pentru optimizarea gestionării eventualelor situaţii de urgenţă”, a mai transmis ISU Botoşani.a

First slide
  • Tags:
  • 81 ,de persoane ,evacuate ,Boto?ani

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame