Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 12-May-2020

  • Vizualizari: 264

Tătaru, despre declaraţia pe propria răspundere: Sunt adeptul declaraţiei verbale, după 15 mai/ Dacă în această perioadă avem o creştere a numărului de cazuri noi şi în special în anumite focare, atunci ne gândim să reimpunem nişte restricţii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este adeptul declaraţiei verbale pe propria răspundere, după data de 15 mai, atunci când o persoană iese din localitatea de domiciliu. Ministrul a mai spus că după 14 zile, începând de la intrarea în vigoare a primelor măsuri de relaxare, dacă se observă o creştere a numărului de cazuri de Covid - 19, atunci ar putea fi reintroduse anumite restricţii.

 

”Motivul temeinic rămâne, rămâne varianta declaraţiei scrise sau cea a declaraţiei verbale. Sunt adeptul declaraţiei verbale pentru că trebuie să facem acea trecere de conştiinţă de pe partea medicală pe cetăţeanul de rând. Dra putem avea în vedere şi cealaltă variantă, a declaraţei pe propria răspundere, decizia este a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Suntem într-un moment în care, dacă după două luni de zile nu am înţeles că într-adevăr a fost ceva deosebit cu care nu ne-a, mai întâlnit şi nu s-a terminat, atunci s-ar părea că trebuie impuse şi alte restricţii, cum ar fi o declaraţie pe propire răspundere pentru a părăsi localitatea. Sunt opinii în discuţie, CNSSU va fi cel care va decide. Personal mizez pe conştiinţa personală a fiecăruia şi atunci să ne putem să ne asumăm lucrurile pe care le facem”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, luni seara.

Potrivit ministrului, după 14 zile, se va face o reevaluare şi, dacă este necesar, vor fi reintroduse restricţii.

”După o perioadă de 14 zile care este şi acea perioadă de incubaţie,până apare o infecţie virală. Noi evaluăm. În măsura în care vom vedea o reluare a transmiterii comunitare, atunci ne  gândim să impunem şi alte restricţii. Suntem pe acel platou, nu am început să coborâm. am văzut 226 de cazuri noi, să ne gândim că a fost sâmbătă şi duminică, când testările sunt realmente mai puţin făcute şi avem un număr de 226, mai puţin decât am avut cu o zi înainte, 231. Dar menţinem aceeaşi prudenţă. Când începem să scădem ca număr de cazuri, măcar o săptămână, să vedem un număr din ce în ce mai mic de cazuri noi, căderea cazurilor din terapie intensivă, scăderea numărului de decese, putem spune că am plecat pe panta descendentă şi atunci putem să ne gândim că începe şi o perioadă de relaxare pe care trebuie să o controlăm, dar dacă în aceatsă perioadă avem o creştere a numărului de cazuri noi şi în special în anumite focare, atunci ne gândim să reimpunem nişte restricţii”, a mai spus Tătaru.

Autorităţile au anunţat că, după 15 mai, deplasarea în interiorul localităţii se va face fără restricţii, dar în afara localităţilor va fi permisă doar pentru ”motive temeinice”. 

First slide
  • Tags:
  • T?taru ,Ministrul S?n?t??ii ,15 mai

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame