Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 06-Dec-2020

  • Vizualizari: 601

Alegeri Parlamentare 2020 - Tudor Chirilă: Votul e una din puţinele dăţi când putem să facem mai mult decât să comentăm pe Facebook. Dacă nu vrei să mergi la vot pentru tine, gândeşte-te că te-a rugat cineva drag!

Artistul Tudor Chirilă a postat sâmbătă pe Facebook o pledoarie pentru votul la alegerile parlamentare de dumincă, afirmând că votul e una din puţinele dăţi când putem să facem mai mult decât să comentăm pe Facebook, că nu sunt motive reale să nu mergem la vot, indiferent cât de sceptici suntem. ”Dacă nu vrei să mergi la vot pentru tine, gândeşte-te că te-a rugat cineva drag!”, scrie el în finalul postării.

”Mâine dimineaţă mă duc să votez. Ca la toate alegerile de până acum. Am înţeles că lumea iar e sictirită de vot. Aş zice că lumea pare sictirită de tot. Cu toate astea n-am să reuşesc să mă împac cu ideea că dacă stau acasă "le-am arătat eu lor". De fapt, asta aşteaptă unii dintre ei. Să stăm acasă. Ca să fie puţini acolo. Să nu fie reprezentativitate. De aia au şi făcut alegeri într-un singur tur, de ajungea primarul să nu reprezinte decât pe 30 la sută din votanţi. Mă duc mâine la vot pentru că votul este ca semnătura pe un contract. Ăla pe care îl fac cu politicianul pe care îl votez. O să ziceţi că ei nu-şi respectă contractele. Poate, dar dacă nu ai contract nu prea poţi să te plângi. E ca şi cum ţi-ai vândut casa fără acte şi eşti supărat că n-ai primit toţi banii. Votul de mâine e cel mai important. Pentru că e votul pentru Parlament”, afirmă artistul într-o postare pe Facebook, adăugând că, ”dacă ţara asta a ajuns o junglă a nepăsării şi a tuturor posibilităţilor în care legea e atât de simplu de batjocorit, asta este pentru că nu prea ne-a interesat”.

 

”Iluzia că putem să trăim şi să ne descurcăm singuri nu mai hrăneşte pe nimeni”, argumentează el.

El afirmă că ”votul e una din puţinele dăţi când putem să facem mai mult decât să comentăm pe Facebook” şi nu sunt motive reale să nu mergem la vot, indiferent cât de sceptici suntem.

”Am crescut la bloc într-o gaşcă de care mi-aduc aminte cu bucurie şi acum. Le ştiu numele pe de rost. Eram uniţi. Şi fericiţi în copilăria noastră din curtea din spate. Dacă ne rugam unii pe alţii ceva, făceam cu bucurie. Puteam să trăim unii pentru alţii. Eram şi cruzi, cum sunt copiii, dar ne ajutam - Auzi, îmi dai şi mie geaca ta? - Bă, lasă-mă pe mine să mă dau primu' că tre să plec - Bine, mă - Ţine-mi şi mie de şase, da? - Da, mă clar. Aveam încredere unii în alţii, aşa copii cum eram. Dacă mâine nu vrei să mergi la vot pentru tine, gândeşte-te că te-a rugat cineva drag. Cineva la care ţii. Şi votează cu gândul să-i fie bine ăluia. Lasă-te un pic deoparte şi du-te şi votează pentru cineva la care ţii. Nu e simplu, da nici nu-ţi cade mâna”, afirmă Tudor Chirilă în finalul mesajului postat sâmbătă pe Facebook.,,

First slide
  • Tags:
  • Artistul Tudor Chiril?
  • a postat pe Facebook
  • pledoarie pentru votul la alegerile parlamentare

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame