Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 31-Jan-2021

  • Vizualizari: 15

UPDATE - Protest organizat de AUR în urma incendiului de la Institutul Matei Balş / Protestatarii au mers în coloană de la Ministerul Sănătăţii până la institut / Anunţul Jandarmeriei / Liderul AUR: Nu vă mai bateţi joc de noi! Ne-aţi furat 31 de ani”

 Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat sâmbătă un miting de protest în faţa Ministerului Sănătăţii, solicitând demisii în urma incendiului de la Institutul Matei Balş. După un marş prin centrul Capitalei, protestatarii au ajuns la Institutul Matei Balş, unde au păstrat un moment de reculegere, după care au început să scandeze ”Demisia!”. Jandarmeria a transmis un mesaj în care a anunţat că manifestanţii trebuie să respecte indcaţiile jandarmilor, să poarte mască şi că nu trebuie să fie mai mulţi de 100.

UPDATE - Protestatarii au ajuns la Institutul Matei Balş, unde au păstrat un moment de reculegere pentru victimele incendiului de vineri, dar şi pentru cele de la Spitalul din Piatra Neamţ şi pentru victimele incediului din clubul Colectiv.

”Vieţile românilor contează şi nu vom mai îndura să murim în spitale, Nu vă mai bateţi joc de noi! Ne-aţi furat 31 de ani”, a afirmat Gerorge Simion, cei prezenţi scandând ”Demisia”.

UPDATE - ”Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestei manifestaţii, participanţii trebuie să manifesteze paşnic şi civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi chiar să semnaleze jandarmilor prezenţa unor astfel de persoane. Din raţiuni de sănătate publică, recomandăm participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca de protecţie.  Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane. În continuare, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării acestui eveniment”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

UPDATE - Protestarii au pornit în marş spre Piaşa Victoriei şi apoi merg spre Institutul ”Matei Balş”, opiniiile fiind împărţite în legătură cu destinaţia coloanei de manifestanţi.

Ei scandează ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, ”Asasinii!” şi ”Demisia”.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Protestatarii au drapele tricolore şi scandează ”Demisia” , ”Asasinii” şi ”Jos Iohannis”.

Cel care se adresează mulţimii este liderul AUR George Simion, care face declaraţii critice la adresa ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Raed Arafat.

Partidul AUR a solicitat vineri demisia de urgenţă a Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a coordonatorului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în calitate de responsabili morali ai tragediei de la Institutul Matei Balş, precum şi a managerului interimar Maria Niţescu, ca responsabilă directă.

”Ne aflăm într-o situaţie cumplită şi fără precedent, iar incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul Institutului Matei Balş şi în urma căruia au murit, până la această oră, cinci pacienţi, este încă o dovadă a dezastrului total în care se află sistemul de sănătate şi medical din ţara noastră şi a neglijenţei şi incompetenţei criminale care caracterizează managementul de vârf al acestuia”, afirmau reorezentanţii AUR într-un comunicat.

First slide
  • Tags:
  •  Alian?a pentru Unirea Românilor,sâmb?t?,miting de protest
  • incendiului de la Institutul Matei Bal?

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: