Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 15-May-2020

  • Vizualizari: 202

Buzău: Primul pacient vindecat de coronavirus a donat plasmă pentru salvarea altor bolnavi infectaţi, aflaţi în stare gravă

Primul pacient vindecat de coronavirus din Buzău a donat, joi, plasmă pentru salvarea altor bolnavi infectaţi. Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzia Sanguina Buzău care a pus în funcţiune un aparat de plasmafereză pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean.

 

Primul pacient din Buzău vindecat de COVID-19, care a ales să doneze plasmă, s-a prezentat, joi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău unde a avut loc primul proces de recoltare de plasmă cu ajutorul noului aparat.

”Aparatul a ajuns vineri la Buzău, zilele trecute a avut loc instructajul personalului şi am stabilit protocoalele cu spitalele din judeţul Buzău ca să ne trimită listele cu pacienţii vindecaţi cu care putem să luăm contact, să-i chemăm să vină să doneze la cel puţin 14 zile de la vindecare. Noi o să recoltăm plasma, o să trimitem probele de testare suplimentară la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Bucureşti, de unde o să aşteptăm rezultatele. În cazul în care Spitalul Judeţean Buzău va avea vreun pacient în stare critică pe care să îl trateze cu această plasmă pe care am testat-o, bineînţeles o să le-o punem la dispoziţie”, a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, Adriana Crăciun.

Totodată, medicul Adriana Crăciun a declarat că îi aşteaptă la Centrul de Transfuzii Sanguine pe toţi pacienţii vindecaţi de Covid -19 de cel puţin două săptămâni pentru a dona plasma şi a putea ajuta, la nevoie, un pacient în stare gravă.

De la începutul epidemiei la Buzău au fost declarate infectate un număr de 97 de persoane din care 18 sunt declarate vindecate.

First slide
  • Tags:
  • vindecat ,de coronavirus ,covid19 ,pacient

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: