Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 10-Mar-2021

  • Vizualizari: 651

Premierul anunţă că va fi făcută plângere la DNA, după incendiul de la Institutul Matei Balş / Unitatea a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, că a primit o Notă de informare după controlul de la Institutul Matei Balş, iar reprezentanţii Corpului de control au reţinut mai multe deficienţe. Pentru că unitatea a folosit serviciile unei firme de intervenţii în situaţii de urgenţă care nu era autorizată de IGSU şi nici nu avea capacitatea necesară, premierul anunţă că va fi făcută plăngere la DNA.

Premierul a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a primit o Notă de informare după verificările Corpului de control la Institutul Matei Balş.

”Sunt mai multe lucuri pe care le ştiaţi, unul dintre ele că a funcţionat fără autorizaţie de securitate la incendiu, erau câteva neconformităţi  - pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, instalaţia de detectare nu era cu acoperire totală (...) Sunt mai multe lucruri pe care colegii meu le-au semnalizat. Da, o sesizare se face către Direcţia Naţională Anticorupţie şi este vorba despre «asigurarea serviciilor în domeniul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă cu o firmă ce nu era avizată de IGSU şi nu era organizată pentru a putea asigura erinţele pentru o unitate cu 740 de paturi»”, a anunţat premierul.

Florin Cîţu a explicat că a aşteptata ca Ministerul Sănătăţii să vină cu propriile rapoarte.

”Încă nu a venit, de aceea am venit cu acest raport. Ştiu că există un interes foarte mare pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo şi cum putem să corectăm şi să prevenim, mai ales, situaţii pe viitor. Sper să învăţăm din aceste greşeli şi să nu mai existe pe viitor aceste lucruri. Mă aştept, bineînţeles, şi la măsuri. Eu ştiu de la fostul ministru al Sănătăţii că există un plan de măsuri, l-am primit. Aşteptăm cu toţii să vedem cât dintre aceste măsuri au fost implementate”, a mai afirmat premirul.

În incendiul care a izbucnit, în 29 ianuarie, la Institutul Matei Balş au murit patru persoane. Trei au fost găsite carbinizate şi una nu a răspuns manevrelor de resuscitare. 53 de pacienţi, aflaţi în stare gravă, au fost transferaţi la 11 spitale. 

First slide
  • Tags:
  • Premierul Florin Cî?u
  • Not? de informare
  • Institutul Matei Bal?
  • DNA

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: