Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Silvia

  • Publicat: 07-Sep-2020

  • Vizualizari: 849

Avem spital mobil

S-a pus la punct si ultimul de detaliu! 
Spitalul Mobil de la Letcani este gata! Investitia, care s-a rdidicat la 13, 5 milioane de EURO urmeaza sa mai primeasca avizele de functionare, dupa care va fi 
dedicat cu prioritate pentru tratarea pacienitlor infectati cu 19. Dotata la standarde NATO, unitatea sanitara va avea 250 de paturi din care putin peste 100 numai la Sectia de Terapie Intensiva. Pentru a interna primii pacientii  trebuie sa primeasca aviz de functionare de la Directia de Sanatate Publica si  votul consilierilor judeteni pentru aprobarea organigramei de functionare a personalului.: Primire Urgente.

Maricel Popa , presedinte Consiliul Judetean Iasi: "Aici vin pacientii pentru triaj, daca sunt pentru terapie intensica sau alte compartimente, aici se fac toate procedurile spitalului. " 

Urmatoarea oprire: Sectia de Boli Infectioase si Camera de Garda. In salon aerul se filtreaza astfel ca presiunea sa fie 0, ceea ce inseamna un aer purificat. Alina Popa presedinte  EURONEST " Poate cel mai  important aspect al spitalului mobil de la Iasi  e ca toate cel 256 de paturi sunt dotate cu  sistem de presiune negativa. Acel sistem medical  care asigura acel nivel de infectie ....care ar fi fost foarte util  in cazul accidentului de la Colectiv." 

Turul spitalul a ajuns si in camera  in care se afla materialele necesare pentru efectuarea testelor.

Sala de operatii, de recuperare post operatorie, toate fac parte din componenta noului spital care este sectia exterioara a Spitalului de Boli Infectioase din Iasi. Medicii specialisti de la Spitalul de Boli Infectioase, singurii care pot evalua profesionist nevoile unui spital de acest fel dar si dotarile si logistica activitatii spitalicesti au facut o prima evaluare si au tras cateva concluzii. Prof. univ. dr.  Carmen Dorobat, manager Spitalul de 
Boli Infectioase   a declarat " Suntem intr-o sectie de boli infectioase , am venit  impreuna cu specialistii de resort, doamna director medical, sef de laborator, de radiologie, de  terapie sa vedem daca este nevoie de o regandire a anumitor aspecte ...poate ar trebui regandit un circuit, adica niste usi care fara indoaiala  nu reprezinta o problema"

In judetul Iasi, in momentul de fata sunt 44 de locuri la terapie intensiva. Spitalul are o capacitate de 100 de paturi doar pentru sectia de Terapie Intensiva. Si aici este nevoie de cateva modificari. Medic primar ATI Rosu  COORdonator  Terapie Intensiva a declarat: "El va trebui adaptat unui spital de boli infectioase din 
punct de vedere al circuitelor  ..si anume in momentul de fata  trebuie facuti niste pereti despartitori  ..sa fie spatii de decontaminare a personalului atunci cand iese din spatiul" murdar" asa zis, in care sunt ingrijiti pacientii si intra in spatiul curat.

Fiecare pat din Terapie Intensiva este dotat cu aparatura necesara pentru tratarea si monitorizarea pacientilor cu SARS COV 2 si nu numai.  Printre aceste este si injectomatul care seteaza administrarea medicamentului injectabil in mililitri pe ora.

Spitalul este gata. Mai trebuie detasat personalul. Pentru a se face acest lucru este nevoie de aprobarea organigramei personalului necesar. Managerul Spitalului de Boli Infectioase a stabilit ca este nevoie de 350 de cadre medicale care sa deserveasca spitalul.  Prof. univ. dr.  Carmen Dorobat, manager Spitalul de 
Boli Infectioase a mai spus. "Nu poate fi vorba de o strategie, vom incepe rotatia de la nivelul pavilioanelor  pentru ca acolo este absoluta nevoie de o dezinfectie. Daca e nevoie de personal detasat vom folosi personalul de la spitalele din subordinea Consiliului Judetean, cu nucleul de la infectioase si persoanal nou care va invata ce inseamna ingrijirea unui astfel de pacient.." 

Spitalul Mobil "Sf Paracheva" de la Letcani mai are cativa pasi de facut pentru a gazdui primul pacient. Este vorba de obtinereaautorizare de la Directia de Sanatate Publica si apoi in Consiliul Judetean va trebui aprobata organigrama si o rectificare de buget. 

 

First slide
  • Tags:
  • spital mobil Sf Parascheva
  • iasi
  • covid
  • letcani

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: