Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: Darius

  • Publicat: 02-Apr-2020

  • Vizualizari: 844

Crește numărul de români care se întorc acasă. Măsurile luate la nivel zonal

Cu cât ne apropiem mai mult de sărbătorile pascale, numărul de români care plănuiesc să se întoarcă acasă crește. Zilele acestea apar din ce în ce mai multe convoaie de mașini cu numere de Italia, Spania, Germania sau Anglia pe drumurile din județele României.

 

Pe lângă responsabilitatea cetățenilor de a respecta carantina și a se izola din momentul revenirii, un rol major în prevenție îl joacă și autoritățile, prin măsurile pe care le iau. 

 

În Bacău numărul de persoane aflate în carantină s-a dublat în ultima săptămână, ajungând azi la 339 persoane. Prefectul Liviu Miroșeanu susține că se așteaptă ca până la finalul săptămânii în curs lucrurile să se liniștească. Întrebat de măsurile în vigoare pentru românii care se întorc, acesta declară:

„Ei sunt preluați de autorități de la graniță și însoțiți în localitățile de domiciliu. Trebuie să ținem cont și de faptul că mai multe țări au intrat în zona roșie, precum Franța sau Germania. Avem pregătite spațiile de carantină și vom mai amenaja unele noi. Ne așteptăm totuși ca până la finalul săptămânii în curs lucrurile să se liniștească”, a declarat Liviu Miroșeanu.

 

La nivelul judeţului Vrancea au fost raportate, marţi, un număr de 191 persoane în carantină instituţionalizată, din cauza pandemiei de coronavirus, faţă de 91 de ziua precedentă. Prefectura judeţului Vrancea a anunţat, marţi, că este în căutare de noi spaţii de cazare pentru persoanele carantinate. Potrivit instituţiei, cheltuielile pentru cazare şi masă vor fi decontate de DSP Vrancea.
 

”Ca urmare a Ordonanţelor Militare emise, instituţia prefectului a trimis înştiinţări către primăriile din judeţul Vrancea pentru a identifica noi spaţii de carantină” - DSP Vrancea.

 

Vineri începe dezinfecția în Suceava, la spitalul județean și în oraș! Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării Naționale, Nicolae CIucă, la începutul ședinței de Guvern de joi. De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat și că Spitalul Județean va fi condus de medici militari. 

 

Dezinfecția va fi făcută de o echipă de specialişti de la Unitatea militară de decontaminare de la Huşi. 

 

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Cătălin Bulgariu, a făcut apel la autorităţile locale din judeţ să găsească zone de carantină întrucât multe persoane continuă să se întoarcă în ţară cu avionul, pe rutele aeriene care au mai rămas încă deschise.

 

Potrivit sursei citate, începând de vineri, singura cursă fără a fi afectată de pandemia de Covid-19 este cea din Billund, Danemarca. Toate celelalte rute aeriene care au mai rămas încă deschise, respectiv Eindhoven, Olanda, şi Londra şi Liverpool, Anglia, sunt considerate a fi zone roşii pe harta pandemiei de coronavirus. "Începând cu zborurile de mâine (vineri - n.r.) ... toţi pasagerii vor intra direct în carantină. Este foarte bine să ştie toţi pasagerii ce urmează să se întâmple când ajung la Iaşi. De aceea fac un apel către autorităţile publice locale din judeţul Iaşi să găsească zone de carantină, deoarece din informaţiile pe care le avem de la compania care efectuează zborurile sunt peste 100 de bilete vândute pentru zborul de mâine de la Luton", a declarat, prin intermediul unei postări video pe pagina de Facebook a Aeroportului Internaţional Iaşi, directorul instituţiei, Cătălin Bulgariu.

 

 

Surse: libertatea.ro, agerpres.ro, suceavalive.ro

 

 

 

 


 


 

 

 

First slide
  • Tags:
  • nord-est
  • masuri
  • covid-19
  • update,bacau
  • suceava
  • iasi
  • vrancea

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: