Startup finantat in cadrul proiectului ASTRENE - Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

  • Autor: alex

  • Publicat: 03-Jun-2020

  • Vizualizari: 870

BMW Seria 4 Coupé: Debutul unui nou limbaj de design

Lansarea lui BMW Seria 4 Coupé marchează debutul unui limbaj de design nou în gama BMW, unul care a fost prefigurat de prezentarea conceptului BMW 4, în 2019.

Dacă vreți să vedeți cât de mare poate să crească grila „rinichi” a producătorului bavarez, nu strică să aruncați un ochi în galeria foto. Transformarea designului BMW este una radicală, după cum au arătat și primele imagini scăpate online înainte de lansarea oficială. Seria 4 partajează platforma tehnică cu Seria 3, dar nu arată câtuși de puțin ca un frate mai „lucrat” al modelului de clasă medie. Mișcarea marchează o rupere a tradiției și o independență stilistică a Seriei 4 de modelul din care derivă, Seria 3.

Trecând peste grila atipică nu mai este nimic de amintit din punct de vedere stilistic, pentru că, oricum, asta este tot ce vor vedea cei mai mulți. Pentru tipicari menționăm farurile LED înguste, standard pe Seria 4 (opțional sunt disponibile și celebrele Laserlights).

Ce motorizări va avea la lansare BMW Seria 4 Coupé?

La lansarea din octombrie 2020, BMW Seria 4 Coupé va avea ca vârf de gamă modelul BMW M440i xDrive cu motor pe benzină cu șase cilindri în linie. Unitatea de 3,0 litri dezvoltă în acest caz 374 CP, fiind echipată cu un sistem mild-hybrid la 48 de volți.

Gama va fi completată, la lansare, de trei motorizări cu patru cilindri având o cilindree de 2,0 litri – două pe benzină (184 CP și 258 CP) și una diesel de 190 CP. Din martie 2021, Seria 4 va avea două noi motorizări diesel cu șase cilindri, BMW 430d xDrive și M440d xDrive. Toate motorizările diesel vor fi dotate cu aceeași tehnologie mild-hybrid ca și M440i xDrive.

Indiferent de motorizare, cutia de viteze automată Steptronic se află în dotarea standard. Absența unei cutii manuale nu poate decât să îi întristeze pe fani, dar, asta e, progres… Opțional, se poate comanda tot o cutie automată Steptronic Sport, cu schimbări de trepte mai rapide și funcție Sprint. Aceasta este oferită standard pe modelele M Performance.

Tren de rulare optimizat pentru performanță

BMW Seria 4 Coupé dispune de un tren de rulare optimizat și de o structură a caroserie mai rigidă decât în cazul fratelui său BMW Seria 3. Centrul de greutate este mai jos cu 21 mm, iar ecartamentul punții spate este cu 23 mm mai mare decât în cazul Seriei 3 Sedan.

Standard, suspensia dispune de amortizoare calibrate special pentru Coupé-ul Seriei 4. Opțional se poate configura trenul de rulare M Sport, cu un reglaj mai ferm,și sistemul de direcție variabil. De asemenea, în program există și suspensia Adaptive M cu amortizoare controlate electronic, frâne M Sport și diferențial spate M Sport cu funcție de blocare variabilă.

Lansarea Seriei 4 Coupé urmează unui șir de lansări BMW și Mini, care include modelelor BMW Seria 5 facelift, BMW Seria 6 GT și Mini Countryman facelift.

First slide
  • Tags:
  • BMW ,Seria 4 ,Coupé

Mai multe articole similare


  • www.instagram.com/user
  • www.youtube.com/user
Vreme, 05
Vremea Iasi booked.net
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 40%

Vânt: S - 8 KPH

Vremea Suceava
+2

Mare: +4° Mic: -3°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Vremea Piatra Neamţ
+3

Mare: +4° Mic: -1°

Umiditate: 30%

Vânt: S - 6 KPH

Vremea Bacău
+3

Mare: +5° Mic: -2°

Umiditate: 39%

Vânt: S - 10 KPH

Vremea Vrancea
+2

Mare: +3° Mic: -2°

Umiditate: 69%

Vânt: E - 4 KPH

Vremea Galaţi
+2

Mare: +5° Mic: +1°

Umiditate: 66%

Vânt: SW - 15 KPH

Vremea Botoşani
+3

Mare: +5° Mic: -1°

Umiditate: 39%

Vânt: SSE - 8 KPH

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'timezonedb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: